Bourbon Street Jazzband

Bourbon Street Jazzband

Traditionel jazz, boogie-woogie og swing

Et af landets ældste jazzbands, Bourbon Street Jazzband, har været på banen i over 50 år. I 2006 kunne orkestret således fejre deres 50-års jubilæum.

De unge Herning-drenge, der i 1956 dannede Bourbon Street Jazzband, drømte ikke om, at deres nye hobby skulle blive en langtidsholdbar succes. Så holdbar at orkestret i 2006 fejrede sit 50 års jubilæum. Gennem alle årene har Bourbon Street Jazzband blandet sig med toppen af dansk jazz. Det er blevet til foreløbig 10 udgivelser, samt rejser til festivaler i Europa, Amerika, Afrika og Asien. Den faste bastion har i mange år været Silkeborg, og orkestret var da også fødselshjælpere for ”Riverboat Jazzfestival”, og har optrådt på denne hvert eneste år siden begyndelsen.

Gæstesolister gennem årene
Det er blevet til samarbejde med mange af jazzens store navne. Vi nævner i flæng: Al Grey, Mr. Acker Bilk, Monty Sunshine, Roy Williams, Leroy Jones, Jacques Gauthé, Sammy Rimington, Fiona Duncan, Johnny Boston, Sarah Spencer, John Defferary, Klaes Lindquist, og fra Danmark Daimi, Jesper Thilo, Niels Flipper Stuart og Otto Brandenburg.

Musikken
Bourbon Street Jazzband spiller traditionel jazz, boogie-woogie og swing i en meget udadvendt og dansabel stil, krydret med flotte blæser-arrangementer, en medrivende rytmegruppe og gode vokaler, hvilket kan høres på de indtil videre 10 udgivelser.

”At dømme på det nye udspil er bandet med sine utroligt mange år på bagen stadigvæk i sin bedste alder. Her er der hverken knirk eller knag at høre. Ikke det mindste tegn på messingtræthed- tværtimod er det meget tydeligt, at de syv medlemmer af Bourbon Street Jazzband kender hinanden på hver en akkord - hvert et trut, tangentstrøg, banjogreb og trommeslag” (Anmeldelse af ”It's a Sin to Tell a Lie, Midtjyllands Avis)

Orkesteret er meget professionelt og spiller med en indlevelse, som sjældent opleves i Danmark.

Hvem spiller hvad- og hvor længe?

Gerhard Ellerbæk: Kornet (siden 1956)

Kurt Heegaard Jacobsen: Banjo, tenorguitar og vokal (siden 1956)

Per Jegbjerg: Trækbasun, ventilbasun og arrangementer (siden 1978)

Finn Odderskov: Klarinet og saxofoner, vokal (siden 1997)

Kim Nedergaard: Piano, vokal (siden 1980)

Jørgen Nielsen: Kontrabas (siden 1988)

Heine ”Hot” Poulsen: Trommer (siden 2002)

70203648

NKMusic.dk
Email: mail@nkmusic.dk

Book Bourbon Street Jazzband Arrangementsdato Tidspunkt Lokalitet Lukket Offentligt

Arrangør Navn Adresse Postnr/by Email Telefon Eventuelle spørgsmål Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- dette er for at undgå spam.

Nyhedsbrev

Modtag aktuelle nyheder på email

Afmeld nyhedsbrevet her!