Nils Villemoes

Nils Villemoes

Foredrag, ledelse, udvikling og strategi

Foredragsholder og forfatter. Foredrag om ledelse, udvikling og strategi.
Nils Villemoes er født i Esbjerg i 1941, i vædderens tegn. Niels Willemoes far var købmand, så han voksede op bag disken.

Senere kom Nils Villemoes på Handelshøjskolen og blev der. Fra 1970 til 2005 var han ansat som lektor ved Institut for Organisation og Virksomhedsledelse. Nils Willemoes er cand. merc. med regnskabsvæsen som speciale, men han har også læst psykologi på Universitetet, men blev aldrig færdig.

Nils Villemoes holder foredrag her og der og alle vegne og det er også en slags arbejde, men ikke et rigtigt arbejde. Hvad er rigtigt arbejde? Hvad er ledelse? Hvad er samarbejde? Det er gode spørgsmål, som man kan blive ved med at stille.

Giv Nils Villemoes to stykker kridt og en tavle eller en flip-over og et par tusser - evt. en væg, der alligevel snart skal males – og han vill tegne og berette, hvordan verden ser ud:

Nils Villemoes foredrag:

- Hvordan er SAMFUNDET skruet sammen?
- Hvorfor skal alting hele tiden laves om?
- Hvorfor går LEDELSE op i en spids?
- Hvad ligger der i bunden af lederskabet?
- Hvor går UDVIKLINGEN hen, mens vi sover?

Foredragene handler om udvikling og ledelse i den store sammenhæng, på det personlige plan, men også midt i mellem, hvor det drejer sig om ledelse og udvikling af virksomheder, foreninger og institutioner. Det er der brug for i allerhøjeste grad!

"Hvorfor skal alting hele tiden laves om?" hedder Nils Villemoes foredrag - eller: "Hvor går udviklingen hen, mens vi sover?". Det er det samme foredrag, men det ændrer sig fra gang til gang og så længe, det er tilfældet, bliver han ved…

BØVL

Livet er fyldt med udfordringer, dét, vi også kalder bøvl. Måske er det i virkeligheden ét af samfundet problemer, at der ikke er bøvl nok til alle?


BØVL er jysk og betyder "bryderi, vi nødigt vil være foruden", for uden bøvl bliver livet tomt og indholdsløst. Vi har brug for noget at stå op til, noget at gå op i, noget at slås med - og slås for. Det er bøvl.

Bøvl er også er by midt i Jylland, fire en halv kilometer nord for Sdr. Omme. Midt i byen slår vejen pludselig et knæk. Det er bøvl.
Bøvl betyder bøjet - i modsætning til alt det, der er lige ud ad landevejen og derfor er kedeligt i længden. Mennesket lever ikke af brød alene, som der står skrevet. Vi har også brug for bøvl!

Økonomien går op og ned – som en rutsjebane. Hvis væksten i en periode har ligget over den gennemsnitlige vækst, må den nødvendigvis ligger under gennemsnittet i en efterfølgende periode, for ellers passer gennemsnittet ikke. Det, vi kalder krise, er ikke nødvendigvis en krise, det er en afprøvning af vores omstillingsparathed.

I 1986 skrev Nils Villemoes om ”Ledelse på dansk”, der bygger på den overbevisning, at vi ikke bare kan overtage de amerikanske modeller, når det gælder ledelse. Lige som enhver by har sin heks og hvert sogn sine trolde, har hvert land sin egen karakteristiske måde at bedrive ledelse på. Ledelse på dansk.

”På Forkant” hedder en anden lille bog, som Nils Villemoes skrev i 1993. ”Paradoksernes Paradis” er fra 1991. I mere end 10 år har han forsøgt at skrive en bog om ledelse fra A til Z: "Luk Lederskabet Op!”.

Nils Villemoes siger:
"Det er ledelse betragtet fra 29 forskellige ståsteder. Hver gang vi betragter tingene fra en ny vinkel, åbnes nye muligheder. Ledelse er blandt andet et spørgsmål om at se! Sandt, som skrevet står, at der ikke er meget nyt under solen, men solen flytter sig som bekendt heldigvis hele tiden, pludselig ser vi alt dét, der er, i en ny sammenhæng, der sætter os i stand til at indrette os på nye måder..."

Book Nils Villemoes på tlf. 7020 3648


70203648

NKMusic.dk
Email: mail@nkmusic.dk

Book Nils Villemoes Arrangementsdato Tidspunkt Lokalitet Lukket Offentligt

Arrangør Navn Adresse Postnr/by Email Telefon Eventuelle spørgsmål Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- dette er for at undgå spam.

Nyhedsbrev

Modtag aktuelle nyheder på email

Afmeld nyhedsbrevet her!