Selina Juul

Selina Juul

Stop madspild

Foredrag med Selina Juul, som blev verdenskendt for kampen mod madspild

Bruger du dit køleskab som din skraldespand? Har du ufoer liggende i din fryser? Bliver du altid lokket af butikkernes mængderabat? Smider du hvert år tusindvis af kroner i skraldespanden, fordi du glemmer at udnytte dine madrester?

Mød kvinden som bragte fokus på madspild i Danmark, Danmarks førende ekspert på madspild Selina Juul - kendt fra BBC og CNN - og bliv klogere på, hvad du kan gøre for at mindske dit madspild og få flere penge, få mere fritid og samtidig bidrage til et bedre miljø.

I Danmark bliver der årligt smidt over 700.000 tons god spiselig mad ud - og størstedelen af madspildet stammer fra forbrugere. Heldigvis er danske forbrugere blevet bedre til at undgå madspild, men der er stadig meget lang vej endnu.

FN forudser, at Jordens befolkning allerede i 2030 har brug for mindst 50% mere mad, 45% mere energi og 30% mere vand. Og i 2050 skal vi producere 70% mere mad, end vi gør i dag. Men allerede i dag producerer vi globalt madspild, der kunne brødføde alle verdens sultende mennesker - tre gange.

Mød Selina Juul og bliv klogere på madspild, fremtiden, overforbrug, stigende verdensbefolkning, massive klimaforandringer og mangel på ressourcer - og få et bud på, hvordan vi som forbrugere og som civilisation kan sikre vores fremtidige overlevelse.

Selina Juul er Danmarks førende prisvindende ekspert på madspild, blogger på Huffington Post, USA, og er stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad - Danmarks største bevægelse mod madspild, som siden 2008 har medvirket til at bringe massivt fokus på madspild i Danmark samt opnået en lang række resultater i både Danmark, EU, Norden og FN.

Selina Juul er vinder af bl.a. Nordisk Råds Natur- og miljøpris, ALT for damernes Kvindepris, Svend Auken-prisen, er af Berlingske i 2014 blevet kåret som Årets Dansker og er optaget i Kraks Blå Bog. I 2016 fik Selina Juul The Womenomics Influencer Award.

Selina Juul er også medlem af den globale koalition mod madspild, Champions 12.3. Champions 12.3 er en koalition af næsten 40 ledere på tværs af regeringer, erhvervsliv og civilsamfund. Gruppen er forpligtet til foranstalte aktiviteter, som reducerer madspild og fødevaretab, og som dermed bidrager positivt til opfyldelsen af FN’s bæredygtighedsmål Sustainable Development Goal 12.3. Dette mål for bæredygtighed er at halvere al verdens madspild og fødevaretab i hele værdikæden fra jord til bord inden året 2030. Blandt medlemmer af Champions 12.3 sidder Barack Obamas tidligere kok i Det Hvide Hus Sam Kass, Unilevers globale direktør Paul Polman, Nestlés bestyrelsesformand Paul Bulcke, EU-kommissær for sundhed og fødevaresikkerhed Vytenis Andriukaitis og leder af FN’s miljøprogram UNEP Erik Solheim.

I 2017 har både CNN og BBC lavet dokumentarfilm om Selina Juuls arbejde. Alene BBC videoen på Facebook er blevet set af over 26 millioner mennesker.

Derudover har Selina Juul udgivet bogen Stop spild af mad - en kogebog med mere (Gyldendal 2011) sammen med Francis Cardenau, Katrine Klinken, Camilla Plum, Thomas Rode Andersen og Suhrs Madakademiet. Bogen fik en delt 2. plads i prisen Best Sustainable Food Book in the World ved Gourmand World Cookbook Awards i Paris.

10% af overskuddet fra Selina Juuls personlige foredrag om madspild går til at sponsorere driften af foreningen Stop Spild Af Mad.


70203648

NKMusic.dk
Email: mail@nkmusic.dk

Book Selina Juul Arrangementsdato Tidspunkt Lokalitet Lukket Offentligt

Arrangør Navn Adresse Postnr/by Email Telefon Eventuelle spørgsmål Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- dette er for at undgå spam.

Nyhedsbrev

Modtag aktuelle nyheder på email

Afmeld nyhedsbrevet her!