Brødrene Olsen

Brødrene Olsen

Musikalsk underholdning til firmafest og koncert

Brødrene Olsen er fortsat på banen med optræden ved diverse firma-arrangementer, festivaller og lign.

Jørgen Olsen (født den 15. marts 1950) og Niels "Noller" Olsen (født 13. april 1954) stammer fra Odense. De flyttede med deres forældre til København, og allerede da de var henholdsvis 12 og 8 år, startede de bandet "The Kids" med Morten og Niels Thybo.

I 1965 var de opvarmningsband for "The Kinks", da de besøgte Danmark. I 1967 optrådte The Kids med to numre i filmen "Masser Af Pigtråd". Det samme år vandt gruppen en pigtrådskonkurrence i Forum (København).

I 1970 var gruppen kendt som "Olsen" og udskiftede flere gange medlemmer. På et tidspunkt spillede Erik Stephensen guitar i bandet - han er nu bedre kendt som TV-direktør/journalist. På dette tidspunkt skrev Jørgen Olsen de fleste af gruppens sange.

I begyndelsen af 1971 gik både Jørgen og Noller til optagelsesprøverne på hippie-musicalen "Hair". De fik begge roller. Jørgen havde en af hovedrollerne, og da LP'en fra musicalen blev udsendt, kunne man høre ham på fem af sangene, ligesom han sammen med Eddie Skoller udsendte titelsangen på dansk.

Begge brødre fik stor succes i musicalens opsætning, og efter "Hair" kontaktede de forskellige managere og pladeselskaber for at præsentere deres egne sange og kompositioner. Materialet var så godt, at Brødrene Olsen indspillede deres første album "Olsen" i London sammen med Peter Knight's Orchestra.

Pladen udkom i midten af 1972 og var deres første plade herhjemme, der solgte mere end 100.000 eksemplarer (alle sangene var på engelsk). Brødrene Olsen blev pludselig nogle af de største idoler, man havde set i Danmark.

Duoen spillede mange steder i Europa, bl.a. til en stor koncert i Tivoli i København og på "Knokke" i Belgien. To singler blev udsendt fra deres debutalbum: "Angelina" (det er stadig deres kendingsmelodi) og "Jimmy Loves Me". Begge var med i toppen af hitlisterne i Danmark.

I 1973 var der plakater af Brødrene Olsen på væggene i ungpigeværelser landet over. Duoen arbejdede meget hårdt; de spillede på festivaler, var med i TV-udsendelser og radioprogrammer herhjemme, spillede i Schweiz på Montreaux, i Tyskland på Rostock og Sopot i Polen.

I 1973 udsendte de to singler "Vienna Express" og titelmelodien til deres nye album "For What We Are". Efter drengene havde udsendt singlen "My Sweet Baby", forsøgte de at komme ud over det rent poppede, og i 1974 udsendte de LP'en "For The Children Of The World" i samarbejde med UNICEF. Det år kunne man se Brødrene Olsen på scenen i Japan på "World Popular Music Festival" og mange andre steder verden rundt.

I 1975 kom der kun én single: "Kodachrome"/"Den Dag Det Skete". B-siden var for mange mennesker det første dansksprogede nummer, de hørte med Brødrene Olsen. Efter et års pause, hvor mange af deres fans var bange for, at brødrene havde glemt dem, vendte Olsen Brothers (sådan var de kendt i udlandet) tilbage med en masse nye udgivelser; to LP'er "Back On The Track" og "You're The One" samt seks spændende singler: "Only Lies", "Crack Brain Madonna", "Music Is My Only Friend", "You're The One", "King Of Rock 'N' Roll" og "I Just Saw An Angel".

I slutningen af 1977 var Brødrene Olsen 100% back on track... Igen var de et stort hit i Japan på "The World Popular Music Festival". 1978 var et mere roligt år for duoen. De udsendte en ny single "San Francisco"/"Marie" (hun var meget populær i familien Olsen). Singlen var det første nummer på dansk, brødrene udsendte som en A-side, og efter "San Francisco"s succes i Det Danske Melodi Grand Prix blev det en af deres mest solgte plader nogensinde. Fra da af var Olsen-pladerne lidt mere "Dansk Toppen"-venlige. "Dans, Dans, Dans" var deres nye LP i 1979. Titelmelodien blev udsendt som en single og både album og single blev på bestseller-listen i lang tid det år.

1970'erne var en rigtig god periode for Brødrene Olsen. I 1980 var deres eneste nye plade hitsinglen "Laila", og efter 12 måneders pause var duoen tilbage med ny energi i 1982. Deres nye singler "Marie, Marie" (hun var tilbage igen)/ "Feels Like I'm Crazy" (#21 i Tyskland) og "Louise" var ikke kun nogle af deres største hits i Danmark dette år, de var også en stor succes i Tyskland. Singlen "Neon Madonna" var deres længe ventede nye plade i 1984. Igen fik brødrene en enorm succes herhjemme og i Tyskland. Singlen "Rejsen Til Solen"/"The Game Is Over" blev udsendt i Danmark i 1985. I Tyskland var "The Game Is Over" A-siden, som også blev et stort hit for dem.

Igennem 70'erne og 80'erne var deres numre, specielt "Marie Marie", på næsten 2 millioner solgte plader i Tyskland. I 1986 deltog de igen i det danske Melodi Grand Prix med nummeret "Fællessang i Parken", der blev udsendt som single med "Rejsen Til Solen" som B-side.

I 1987 udkom et konceptalbum med titlen "Rockstalgi", hvor Brødrene Olsen indspillede nye versioner af deres favoritklassikere fra 60'erne (lidt ligesom David Bowie's "Pinups" LP), som bl.a. indeholdt "I Saw Her Standing There", "If You Gotta Go, Go Now" og "Hello Mary Lou". Albummet var en stor succes og alene i Danmark solgte de over 25.000 eksemplarer.

I 1989 arbejdede Jørgen Olsen alene og deltog i det danske Melodi Grand Prix med solosangen "Fugle". Jørgen udsendte sin første solo LP "Det Stille Ocean" i 1990 og optrådte igen solo i det danske Melodi Grand Prix - denne gang med sangen "Berlin". I alt har Brødrene Olsen deltaget i denne konkurrence syv gange, hvoraf de to var med Jørgen Olsen som soloartist.

I 90'erne har Brødrene Olsen i perioder holdt pauser og koncentreret sig mere om deres daglige arbejde - de er begge pædagoger. Men i 1994 var vores to helte pladeaktuelle igen med deres nye selskab CMC. De optog en opsamlings-LP, "Greatest and Latest", med mange af deres mest kendte hits og nogle helt nye sange. Fra den kom hitsinglen "Flyvende Sommer". Det var faktisk deres første nye single i næsten ti år - både album og single var en kæmpe succes. Brødrene havde igen travlt. De spillede live og forberedte et talk show på fjernsyn med dem selv som værter og med mange danske berømtheder og stjerner som gæster.

En legende af dansk pop og rock fortsætter med denne nye "The HitStory Of Brødrene Olsen" i 1999. Og hithistorien fortsætter, for ikke alene vandt brødrene det danske Melodi Grand Prix med det smukke hit "Smuk Som Et Stjerneskud", men for første gang i 37 år vandt de den internationale sejr hjem til Danmark.

Brødrene fortryllede såvel jury som publikum med et fantastisk sceneshow og fremførelse af sangen i sin engelske version - "Fly On The Wings Of Love". Under hele point-givingen lå Danmark suverænt i toppen, og ingen andre lande kunne forhindre brødrene i at flyve guldsejren hjem til Danmark.

Efter Melodi Grand Prix sejren fulgte et år med travlhed for Jørgen og Noller. "Smuk som et stjerneskud" blev et kæmpehit i hele Europa, men de fandt dog tid til i 2001 at indspille albummet, der absolut var en værdig opfølger til "Fly On The Wings Of Love". "Walk Right Back" bestod udelukkende af nyskrevne sange. Titelnummeret blev fremført af brødrene ved det europæiske Melodi Grand Prix, som Danmark - takket være brødrenes sejr - var vært for i år 2001. Publikum tog flot imod det nye udspil, der også fik megen airplay på landets radioer.

Efter endnu en tid med fuld fart på, valgte Jørgen og Noller efter udgivelsen af ”Walk Right Back” at bruge resten af 2001 på at slappe af med familien, før de i begyndelsen af 2002 påbegyndte indspilningen af albummet ”Songs”, der udkom 5. august 2002.

”Songs” var for Jørgen og Noller i høj grad en gammel drengedrøm, de fik udlevet. De indsang deres versioner af en stribe sange fra deres ungdom. I flæng kan nævnes ”Love Grows (Where My Rosemary Goes)”, som Edison Lighthouse havde et stort hit med, ”Cecilia”, ”Mr. Tambourine Man”, ”Daydream Believer”, ”No Milk Today” og mange, mange flere. Alle sammen hits, som de ville ønske, de selv havde skrevet. Cd’en, som blev indspillet med et live-orkester bestående af nogle af Danmarks bedste musikere (Poul Halberg, guitar – Jette Schandorf, bas – Olle Nyberg, Piano – Jan Sivertsen, trommer og Jacob Andersen på percussion) blev en enorm succes. Ikke kun i Danmark, men også Norge og Sverige.

Samme år imødekom Brødrene Olsen den store efterspørgsel, de havde oplevet fra Tysklands side. Populariteten blev honoreret med et særligt album, helt specielt til Tyskland: Brødrene Olsen oversat til tysk på albummet ”Weil Nur Die Liebe Zählt”.

En succes som ”Songs” kan man ikke sidde overhørig – og det var helt oplagt for brødrene at lave en opfølger, som ganske naturligt kom til at hedde ”More Songs” og blev udgivet i 2003. Samme stil og atmosfære kendetegnede dette album, som ikke alene blev udgivet på cd, men også på cd inklusiv bonus-DVD. ”Songs” og ”More Songs” er alene i Danmark solgt i 120.000 eksemplarer.

I 2005 kom det første studiealbum siden ”Walk Right Back”, nemlig albummet ”Our New Songs”, med helt nye Olsen-hits. Samme år kunne Brødrene Olsen fejre 40 års jubilæum - og ikke nok med det. Jørgen og Noller blev sammen med 13 andre tidligere Grand Prix-deltagere stemt ind i den store 50-års Congratulations jubilæumsfest, hvor de fik en flot 6. plads med vindersangen fra Stockholm i 2000 ”Fly On The Wings Of Love”.70203648

NKMusic.dk
Email: mail@nkmusic.dk

Book Brødrene Olsen Arrangementsdato Tidspunkt Lokalitet Lukket Offentligt

Arrangør Navn Adresse Postnr/by Email Telefon Eventuelle spørgsmål Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- dette er for at undgå spam.

Nyhedsbrev

Modtag aktuelle nyheder på email

Afmeld nyhedsbrevet her!