De Glade Sømænd

De Glade Sømænd

Sømandssange - det er kult

Hvor end sømændene kommer frem, spreder de store følelser og fest, og de som tror, at det kun er piberygende festoriginaler i sydvest og træsko, der værdsætter dette originale orkester, tager grufuldt fejl...

Med musikalske referencer til Otto Brandenburg, The Four Jacks, Papa Bue og John Mogensen kan man undre sig, men så absolut glæde sig, over, at helt unge mennesker også har taget sømændene til deres hjerter. Om sømændenes budskab om sammenhold, fest og lettilgængelige værdier giver de unge et veltiltrængt frirum fra det daglige ræs efter at være unik, smuk og ambitiøs - eller blot legitimerer et naturligt ønske om en bajer og en fest, vides ikke. Men De Glade Sømænd kan bryste sig af at fornøje og begejstre hele 3 generationer. Og at de i samme måned spillede koncerter på henholdsvis Damhuskroen og Roskilde Festival, siger noget om deres brede musikalske favntag.

Om man i øvrigt er til rock, hip hop eller jazz, så skal man altså også være lidt af en stivstikker, hvis man ikke lader sig rive med af sømændenes 2010-fortolkning af sømandsklassikere som Når En Sailor Går I Land, Katinka, Katinka og Så Længe Skuden Kan Gå samt de nykomponerede Verdens Bedste og Havnens Fristelser - for blot at nævne 5 af de 15 numre på Havnens fristelser.

DEN MUSIKALSKE BESÆTNING BESTÅR AF:
Kaptajnen - Vokal
Orlogskaptajnen - Banjo
Matrosen - Harmonika
Ankermanden Anker - Bas
Masteføreren - Violin
Gasten - Guitar
Fyrbøderen - Guitar
Ballastdrengen Steen - Trommer

"De glade Sømænd er et af de mest originale indslag på den danske musikscene. Og det tror jeg faktisk alle, som har været udsat for deres show, må erkende. Teknisk set er bandet jo fuldstændig uden for kategori! Selve ideen om at genoptage den klassiske danske vise- og swingtradition, og udsætte den for en hård omgang svulstig bægerklang, er jo komplet mod enhver musikalsk fornuft. Og tak for det. Hvilket sjovt nok gør Sømændene til et independent band og et ualmindeligt hyggeligt fuck-finger-statement til alt, hvad der ellers sker i 10'ernes musikstrømninger. Det er modkultur, men det er samtidigt stærk "mormor". Det er mole-punk, måge-mashup og provo-kutterkunst. Og det er sgu svært ikke at elske.....!
'Solskin kan man altid finde...', og med Sømændene på molen og en bajer i hånden er det som om, at den skinner lidt mere igennem."
P3's musikconnaisseur Henrik Milling

70203648

NKMusic.dk
Email: mail@nkmusic.dk

Book De Glade Sømænd Arrangementsdato Tidspunkt Lokalitet Lukket Offentligt

Arrangør Navn Adresse Postnr/by Email Telefon Eventuelle spørgsmål Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- dette er for at undgå spam.

Nyhedsbrev

Modtag aktuelle nyheder på email

Afmeld nyhedsbrevet her!