Dissing & Las

Dissing & Las

Børneunderholdning - Min mormors gebis

Elsket børnebog er blevet til sprælsk Dissing & Las-album. Den anmelderroste trio har givet Jakob Martin Strids nyklassiker ’Min mormors gebis’ en lydside i tråd med bogens anarkistiske appel til både børn og voksne.

Ombord på albummet er en række gæstestjerner; heriblandt Julie Berthelsen, Povl Dissing og guitaristen fra hiphop-mastodonterne The Roots.

Der er frække numre, eftertænksomme numre og numre spækket med detaljer og finurlige reallyde. ’Min mormors gebis’ er en musikalsk fortolkning af Jakob Martin Strids børnebog af samme navn. Og fordi bogen sprudler, gør trioen det samme og spænder fra folk og rock over reggae til rendyrket pop.

"Kigger man på bogens tegninger, bliver man let inspireret til at flippe ud i alle mulige retninger. Og vi har ladet os rive med. En del børneplader lyder lidt som om, de er tilpasset at skulle køre i baggrunden uden at genere nogen. Men vi har ønsket at nå dertil, hvor det blev en fælles oplevelse for børn og voksne, ligesom bogen. Vi har tænkt: ’Hvad ville Jakob synes om det her?’ Sangene skulle have noget af hans anarki, så det er blevet et børnealbum med lidt horn i panden," siger Jonas Dissing.

Bogens afsæt kom, da Jakob Martin Strid over hals og hoved bad trioen om at sætte musik til en tekst i forbindelse med, at han fik Kronprinsparrets Kulturpris. Dissing & Las lavede ’Grønlands is’, og alle var så glade for resultatet, at samarbejdet blev udvidet til at omfatte hele den bramfri bog om medisterminister Fister, om et araberkomplot mod en rabarberkompot og om hvaler i Holmens Kanal.

"Vi har alle sammen elsket Strid siden de flabede striber i Politiken. Og ’Min mormors gebis’ har vi en stærk relation til, fordi vi hver især har siddet med den bog sammen med de mennesker, vi elsker højest i verden," siger Rasmus Dissing.

Foruden trioen selv optræder blandt andre Captain Kirk Douglas fra The Roots, Julie Berthelsen og Povl Dissing på albummet. ’Min mormors gebis’ bliver fjerde album fra trioen siden debuten ’Lige præcis’ i 2008. Såvel det som de følgende albums har fået flotte anmeldelser, hvilket ligeledes gælder trioens talrige koncerter.

70203648

NKMusic.dk
Email: mail@nkmusic.dk

Book Dissing & Las Arrangementsdato Tidspunkt Lokalitet Lukket Offentligt

Arrangør Navn Adresse Postnr/by Email Telefon Eventuelle spørgsmål Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- dette er for at undgå spam.

Nyhedsbrev

Modtag aktuelle nyheder på email

Afmeld nyhedsbrevet her!