Karen Thisted

Foredrag med Karen Thisted

Karen Thisted er forfatter til flere biografier om blandt andre Lise Nørgaard, Jane Aamund, Erik Balling og Lisbeth Dahl, men sidst "Det skal mærkes at vi lever" solgt i 240.000 oplag - og dermed den mest og hurtigst solgte danske bog i nyere tid, om ikke overhovedet.

Karen Thisteds foredrag:

Er vi de eneste normale her?
Det er på mange måder et stykke Danmarkshistorie, man får, når de to journalister og venner Mette Fugl og Karen Thisted sætter hinanden stævne i en fælles erindringsbog.
Som henholdsvis korrespondent i Danmarks Radio, dækkende hele verden, og populistisk igangsætter af tv-programmer som ”Eleva2ern” , Go Morgen Danmark på TV 2, og chef på TV 2 Nyhederne, har Karen og Mette mødt hele verden hjemme og ude og beskrevet den på hver deres måde og ofte har de krydset hinanden for hver deres medie under store begivenheder.
De har levet parallelt som meget nære venner, men på hver deres måde, og de fortæller med stor humor om glæder og sorger i to bevægede kvindeliv. Foredraget vil være fyldt med anekdoter fra barndom, ungdom, samtaler om køn og fag, venner og rejser sammen og møderne med berømtheder som Muhammed Ali, Indira Gandhi og alt, hvad der findes af skuespillere i Danmark samt et nært venskab med Erik Balling, Johannes Møllehave og Benny Andersen.


Kunst og kærlighed
"HVER DAG AF ØJEBLIKKETS BLOMST" er titlen på en ny bog skrevet af Karen Thisted, forfatteren til bestsellere som "Det skal mærkes at vi lever" og erendringer med mennesker som Erik Balling og Lisbeth Dahl. Det er endnu en bog, der handler om de store emner her i livet, nemlig kunst og kærlighed og bogen er blevet til efter næsten et års samtaler med Johannes Møllehave og direktøren for Carlsberg-Fonden Hans Edvard Nørregård-Nielsen, og det er to mænd, der ikke er bange for at tale fra hjertet og hjernen, og der skete mange sjove ting undervejs til bogens afslutning, der blev til i Karen Thisted bondehus på Feddet. Karen Thisted fortæller også om de mange mennesker hun har mødt i sit professionelle liv som , journalist, forfatter og TV-opfinder af programmer som Eleva2ren og Go Morgen Danmark, som hun startede sammen med Michael Meyerheim og Cecilie Frøkjær.

Det skal mærkes at vi lever
"Det skal mærkes at vi lever" er en 50 timer dyb samtale mellem to af Danmarks dejligste mænd, nemlig nationaldigteren Benny Andersen og vores allesammens præst og forfatter Johannes Møllehave.

I september 2005 udkom en ny samtalebog, denne gang med titlen "Du har rørt ved mit hjerte ", og det er en samtale mellem Johannes Møllehave og en af verdens ti bedste hjertekirurger, Gösta Pettersson, Cleveland Clinic, Ohia, Usa. Johannes Møllehave var ikke i live i dag, hvis ikke Gösta Pettersson havde givet ham en meget omfattende bypasshjerteoperation på Rigshospitalet i København, så han har i ordets bogstaveligste forstand rørt ved Møllehaves hjerte, men til gengæld har Møllehave ren poetisk rørt ved hjertekirurgens hjerte, fordi de to er blevet hjertevenner.

Foredraget vil indeholde levende beretninger fra de mange samtaler, og der vil komme ting frem, så aldrig før har været fortalt. Alle de mennesker, Karen Thisted har været tæt på, har i deres liv givet danskerne så meget, og fælles for dem alle er stærke liv, meget humor og megen kærlighed.

Hør mere om Karen Thisteds møde med disse mennesker og gå hjem med muligheden for at leve dit liv bare lidt klogere.


Foredrag med Suzanne Bjerrehuus:

Mormors Bordel
Mød to markante kvinder som aldrig har været bange for at sige deres mening højt og tydeligt. Deres tv-udsendelser 'Mormors Bordel' har vundet flere priser.

Suzanne Bjerrehuus og Karen Thisted har været venner i ca. 40 år, og i alle de år har de begge haft fingrene nede i alt, hvad der har interesseret dem af samfundsrelevante emner, de har rent ud sagt knoklet hele livet som debattører, journalister og forfattere- og politik og jura.

Journalisten Karen og juristen Suzanne har rygende uenige og med vægtige argumenter diskuteret, om mænd som køber sex skal kriminaliseres. Sammen har de to kvinder besøgt prostituerede fra alle samfundslag. De har jagtet mænd i Göteborgs gader sammen med det svenske politi. De har besøgt et kæmpe bordel i Køln, hvor der med Karens ord 'blev horet på 11 etager'.

Den indsigt de via disse programmer har fået i prostitutionsmiljøet og på rejser i Afrika og Thailand, hvor det handlede om kærlighed til salg, danner baggrund for , at de sammen drager ud og taler om deres enestående viden på disse felter.

De to bedstemødre kastede sig også uforfærdet ud i det vilde projekt at netdate afrikanske mænd for at se, om ældre europæiske kvinder virkelig kan finde sig en ung, lækker gambiansk mand. Det kan de! Men er der ægte kærlighed? Det tog de to bedstemødre til Gambia for at finde ud af. Få en festlig og seriøs aften med debatter og annekdoter fra kvindernes liv. Der kan stilles spørgsmål om alt mellem himmel og jord. Intet er dem fremmed.


Foredrag sammen med Lone Kühlmann:

De har været i frontlinien i ind- og udland, siden de startede som journalister for 45 år siden. De to journalister, forfattere og veninder på godt og ondt – også gennem 45 år - Lone Kühlmann og Karen Thisted - fortæller råt for usødet om deres levende og meget forskellige liv – både professionelt og privat. Lone i den mere seriøse del af pressen og med et solidt og livslangt ægteskab, i det samme hus i Humlebæk, mens Karen har styrtet rundt i livet på alle fronter. Af seneste bøger kan bl.a. nævnes:
Lone Kühlmann ”Vi bliver ikke yngre – fat det!” fra 2008
Karen Thisted ”Du skal ikke tro du er noget – men det hjælper med flot hår” fra 2009

MED FUT I
Der er gråd og latter i deres fortællinger, og de taler sammen og svarer hinanden og kommenterer hinandens liv – ping pong. De fortæller om deres forskellige måder at drive journalistik på, hvor Karen f.eks. har lavet en del historier via at byde mænd som Muhammed Ali op til dans og fyre Ritt Bjerregaard, mens Lone er gået mere internationalt seriøst til værks. Der bliver ikke lagt fingre imellem, når der tales om emner som f.eks.: Mænd – kvinder – børn – ægte-skab – mennesker de har mødt – TV og medierne i dag – velfærd i Danmark? Hold godt fast - for du bliver med garanti både berørt, provokeret, oplyst og meget, meget mere. Og så kan du godt belave dig på at få et rigtig godt grin sammen med de 2 op-lægsholdere.

Karen Thisted & Huxi Bach Radioværter og foredragsholdere
Karen Thisted & Huxi Bach - 2 Løse Kanoner. Til sammen er de en sprængfarlig cocktail, der har skudt med skarpt mod høj og lav og hudflettet samfundet i deres prisvindende program "Den Løse Kanon" på P3.

Hør de 2 fortælle deres historie. Om hvordan de samarbejder på tværs af en generationskløft, hvordan de vælger deres "ofre" og hvordan de ville ønske samfundet var skruet sammen.

Ingen kan vide sig sikre når Karen Thisted og Huxi Bach hudfletter dagens Danmark. Heller ikke publikum, som selvfølgelig må byde ind med spørgsmål til de 2 løse kanoner.

"Det var fænomenalt. Virkelig en god oplevelse og alle pengene værd. Vi trængte i firmaet til en "feel good"-oplevelse og det fik vi i den grad. Både Karen og Huxi var meget veloplagte og leverede varen.
Showet er absolut anbefalelses-værdigt og jeg har allerede sendt en mail rundt til de andre afdelinger i Lemvigh-Müller med mine varmeste anbefalinger :-)"
Thomas Sonne Arvidson
Teamleader Offshore Warehouse
Lemvigh-Müller

70203648

NKMusic.dk
Email: mail@nkmusic.dk

Book Karen Thisted Arrangementsdato Tidspunkt Lokalitet Lukket Offentligt

Arrangør Navn Adresse Postnr/by Email Telefon Eventuelle spørgsmål Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- dette er for at undgå spam.

Relaterede artister

Nyhedsbrev

Modtag aktuelle nyheder på email

Afmeld nyhedsbrevet her!