Kaare Norge

Kaare Norge

Klassisk guitarist - bookes direkte på tlf. 7020 3648

Kaare Norge er én af landets mest kendte og anerkendte, instrumental-solister. Internationalt har han også opnået en stribe af flotte resultater. Allerede som 17-årig blev Kaare Norge elev på Musikkonservatoriet i Århus. Efter debutkoncerten sagde cellisten, professor Erling Bløndal Bengtsson : ”Hvis vi kunne give dig karakteren 16, havde vi gjort det !”.

Først og fremmest er Kaare Norge klassisk guitarist, men han er også optaget af den rytmiske musik og den spanske tradition, og spansk guitar - musik, som har givet ham et bredt publikum og fyldte koncertsale. Han er desuden kendt for at spille kompositioner på guitaren skrevet til andre instrumenter: bl.a. Bachs kompositioner for cembalo og Air.

Kaare Norge har spillet mere end 3500 koncerter i Danmark og udlandet.

22 CD'er og én dvd (Portrait of an Artist) er det blevet til. Det har resulteret i 4 guldplader og én af platin. Kaare Norge har fået tildelt et utal af priser bl.a. Danmarks Radios Bolero-pris.

På albummet "Denmark" med udelukkende dansk musik er det guitarens meditative karakter som bringes frem i Kaare Norges egne, nye kompositioner. Det har patienterne på Aarhus Universitetshospital glæde af, når de vågner op efter en operation med Kaare Norges musik i ørerne. Brugen af smertelindrende og beroligende medicin kan nedsættes med op til 50 % viser erfaringerne fra opvågningsafsnittet.


Sidste nye album "Fiesta" består af dels nye kompositioner af Kaare Norge selv men også genindspilninger i nyeindspillede soloversioner af f.eks Cavatina fra deer Hunter filmen, Eric Claptons " Tears in Heaven", "House of the Rising Sun", men også 3 nye arrangementer af Beatles numre ne " Fool on the Hill", "In my Life", "Beacuse". Også spansk musik af Enrique Granados og mange andre.

THE SONG THE MELODY
Carl Nielsen ville her i 2015 ville være fyldt 150 år. Det er der al mulig grund til at fejre, for Carl Nielsen er i særklasse blandt danske komponister. Og så er han noget af et paradoks. Han er den mest geniale af dem alle og samtidig den mest folkelige. Med sine operaer, symfonier og kammermusikalske værker har han gennem generationer bjergtaget det seriøse koncertpublikum. Men med hans utallige sangkompositioner har hans tonekunst bredt sig ud over hele
Danmark som et musikalsk himmellys, der skinner på os alle. Hans produktivitet var enorm. Nogle af melodierne blev nærmest til i en inspiratorisk trancetilstand. Han fortæller selv, hvordan melodierne kom til ham ligesom fugle, der fløj ind ad vinduet og satte sig på hans skuldre.

Gennembruddet var melodien til Jeppe Aakjærs digt ”Jens Vejmand”. Det blev den første ”landeplage” i Danmark. Den udkom i ikke mindre end tre konkurrerende grammofonrulleindspilninger og blev sunget af høj og lav, ung og gammel, i grossererhjemmet og i rullestuerne. Siden kastede han sig med sit gavmilde talent over en lang række digte, som dermed blev forvandlet til sange. Ingen har som han bidraget til at fremelske den danske sangskat. I Højskolesangbogen er han den komponist, som overtrumfer alle andre med hensyn til antallet af sange.
I albummet ”THE SONG THE MELODY” har den højt skattede sologuitarist Kaare Norge kastet sin kærlighed på 14 af Carl Nielsens danske sange. Albummet kan passende ses som Kaare Norges hyldest til sin musikalske landsmand. Som titlen antyder består enhver sang af to elementer: en sangtekst og en melodi. Når man synger en sang, er det naturligt, at teksten er i forgrunden. Det er jo den, der har givet sangen titel og identitet. Det er forståeligt nok. Men i ”THE SONG THE MELODY” er det omvendt. Her er teksten underforstået. Den optræder kun i
titlen. Til gengæld spiller Carl Nielsens vidunderlige tonekunst hovedrollen og får al den opmærksomhed, den fortjener. Resultatet er en perlerække af milde musikalske åbenbaringer.

”THE SONG THE MELODY” er stor musikalsk smag i små bidder. Melodierne får lov til at eksistere i deres egen ret. De bliver ikke sovset ind i en poplækker marinade eller udsat for ekstraordinære effekter i lydstudiet.

Kaare Norges arrangementer forholder sig respektfuldt og ydmygt til Carl Nielsens originale forlæg. Carl Nielsen skrev mig bekendt aldrig musik for guitar, men faktisk demonstrerer Kaare Norge, at guitaren på sin lavmælte og ikke anmassende facon er med til at understrege storheden i Carl Nielsens kompositionskunst. Den viser,hvilken betagende indre styrke , der ligger i Carl Nielsens melodier - nemlig en sprød enkelhed, der samtidig gemmer på en ukuelig vilje til liv.

De fleste af sangene er på mange vers, men Kaare Norge har valgt kun at fremføre 2-3, eventuelt med tilføjelse af nogle nænsomme variationer. Meningen er nemlig ikke, at vi skal synge med på sangene. Vi skal derimod lytte til melodierne og fornemme deres fortryllende skønhed. Mange af os er fortrolige med dem og kender dem godt.
De er blevet en del af os. De lever videre i sjælen på os. Af samme grund vil ”THE SONG THE MELODY” virke på os som balsam for sjælen. Vi kan stille og roligt synke ind i os selv og føle os hjemme. Dem, der endnu har Carl Nielsen til gode, kan passende stige på her. Og jeg kan garantere for, at der venter liv og glade dage forude.

Eller som Carl Nielsen selv formulerede det ”Musik er liv, som dette uudslukkelig”.

Med ”THE SONG THE MELODY” har Kaare Norge endnu engang manifesteret sig som en af Danmarks fineste instrumentalister. Dette album er hans 23. i rækken af fremragende guitarkunst.

70203648

NKMusic.dk
Email: mail@nkmusic.dk

Book Kaare Norge Arrangementsdato Tidspunkt Lokalitet Lukket Offentligt

Arrangør Navn Adresse Postnr/by Email Telefon Eventuelle spørgsmål Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- dette er for at undgå spam.

Relaterede artister

Nyhedsbrev

Modtag aktuelle nyheder på email

Afmeld nyhedsbrevet her!