Poesiens mestre

Erik Grip og Henrik Gunde

Poesiens mestre

Søndag 16. maj 2021 kl: 19:22

Sange af Jens Rosendal, Frank Jæger, Morten Nielsen, Kingo og selvfølgelig Grundtvig.

Erik Grips meget lange karriere er blevet belønnet med tildelingen af Den danske Folkemusikpris. En pris der kun gives folke- og visesangere der har tjent genren i meget lang tid med en prisværdig stor karriere. Prisen sætter Erik Grip ind i rækken af de største kunstnere indenfor den folkelige sang, såsom The Dubliners, Donovan, Povl Dissing, Mikael Wiehe, Tom Paxton og Sebastian.

Det der i 60´erne startede i Visevershuset i Tivoli København, med Frank Jægers Viser i 70´erne, det folkelige gennembrud med fejringen af N.F.S. Grundtvig i 80´erne, udødeliggørelse af sangen Åbent landskab, kan nu i 2021 tilføje en udgivelse af 12 sange med tekster af Jens Rosendal. Digteren Jens Rosendal udtaler: ” Det er tydeligt at Erik Grip har sat sig grundigt ind i teksterne. Erik Grip giver teksterne liv og fylde. Det er en fornøjelse at lytte til.”.

Netop det - at det er en fornøjelse at lytte til - har givet Erik Grips mange koncerter et særligt kendetegn. Og tilføjet de personlige anekdoter, der også kan være morsomme, gør en koncert til noget særligt.

Det er muligt at engagere Erik Grip solo med guitar og sit program af danske sange, viser og lidt røverhistorier. Det er også muligt at engagere Erik Grip med pianisten Henrik Gunde - En koncert der indeholder salmer, viser og sange inklusiv de nye med tekster af Jens Rosendal.

Henrik Gunde er pianist i DR Big Band samt i Brorsonkirken i København. Har udgivet flere album der spænder fra Erroll Garner Jazz – Gunde on Garner - Carl Nielsen sange og er flittigt benyttet akkompagnatør med et særligt poetisk og smukt pianospil. Senest har Henrik Gunde også komponeret til et Tove Ditlevsen digt, der er optaget i Højskolesangbogen. Henrik Gunde er modtager af Ben Webster prisen.